Apa Kata Mereka Yang Pernah Berguru Dengan Cikgu June...

"Malam tadi selesai live class dengan Cikgu June Mohd Som. Saya rasa nak demam bila dapat ilmu baru. Tak pe, itu tanda sel-sel otak sedang berhubung." ~ Aliza Irza, student Kelas Affilate Go (kelas online).

 "Allah tak bagi secepatnya. Saya perlu ulang baca dan praktik ilmu-ilmu emas dari cikgu. Alhamdulillah. Sejak penghujung bulan lepas, walau masih bertatih. Sale untuk bisnes melonjak. Setiap hari Alhamdulillah ada jualan untuk Hab Sinan Ampuh dan prewalker. Stock Sinan Ampuh tu adalah stock tahun lepas. Bersisa 1000 botol tak terjual. Alhamdulillah, sekarang dah masuk stock yang baru." ~ Aida Sheila Mohamad, student Kelas BOP Online.

 

Puan Nora Azmin, CEO IMpreneur Sdn Bhd

"Maybe korang tak pernah tau marketing strategi yang super powerful ni. Orang panggil dia Online Positioning. Menjual melalui FB wall je. Zero Cost, sekupang tak payah bayar.

Seriously, no cost at all! Apa salahnya spend kurang RM200 utk 1 ilmu yang boleh bagi korang sale ratus-ratus ribu dan berjangkamasa panjang. Kan?

Saya sendiri memang guna method ni utk besarkan sale 6-angka sebulan seluruh Malaysia.

Kuasailah Free Cost Marketing sungguh-sungguh. Sebab, time tengah takde bajet nak buat FB Ads, benda alah Free Cost Marketing ni lah yang banyak bantu.

Online Positioning (OP) adalah antara medium Free Cost Marketing yang super powerful."

"Ada 27 perkara (silibus). Paling saya suka KLT, VAK, hashtag. Kepada anda yang di luar sana, yang masih ke laut, belum balik ke darat, saya cadangkan datanglah ke Kelas Cikgu June." ~ Haslina Swandee

Salam Perkenalan Dari Cikgu June

Hai. Saya Puan June Mohd Som.

Nama yang lebih glamer adalah Cikgu June. Its ok. Panggil saya cikgu jer.

Saya mula berkongsi ilmu Online Positioning pada 1 Nov 2014. Sehingga kini saya telah menganjurkan kelas untuk lebih 588 orang bisnes dan juga mengajar secara online kepada 5,691 orang bisnes.

Begini yea. Sekiranya anda ingin menggunakan FB Wall peribadi untuk memperkenalkan diri dan mempopularkan bisnes sendiri, anda perlu belajar ilmu Basic Online Positioning (BOP) dan Storytelling Untuk Orang Bisnes (STOB).

Nasihat saya. Belajar ilmu basic dahulu. Lepas tu baru melompat masuk ke Kelas STOB. Sabar lah dalam menuntut ilmu. Naik tangga satu persatu.

Sebelum itu. Anda dah kenal ke siapa Cikgu June ni? ;-)

Saya cikgu garang yang suka ketuk jari anak murid dengan tukul besi dan kadang-kala saya cekik leher dan hantar bom cili bila anak murid saya macam selow atau lost.

Iya. Saya cikgu garang... dan chomei juga. Ehem.

June Mohd. Som aka JuneWriter.

Ini pula antara klien yang pernah menggunakan khidmat copywriting saya. 

Japppp. Japppppppp...

Ni jangan pula minta cikgu buatkan copywriting atau sales page anda. Cikgu sedang berpuasa dari ambil job copywriting.  

Kenapa cikgu? Sebab cikgu lebih gemar mengajar, cikgu suka tenguk kalian semua terror power menulis. Dan cikgu suka lihat lebih ramai orang bisnes mampu menjadi copywriter atau storyteller untuk bisnes mereka sendiri.

Percaya lah !

MUDAH nya berbisnes sekiranya anda menguasai seni penulisan untuk orang bisnes, samada dengan teknik copywriting atau teknik storytelling.

Okay. Tak yah fikir lama sehingga 3 tahun taw. Jom belajar ilmu bisnes. 

Kelas Basic Online Positioning (BOP)

Belajar memahami Sosio Budaya FB komuniti Facebook dan semua fungsi FB Features yang akan membantu anda memulakan dan melebarkan empayar bisnes anda di Facebook secara berstrategi.

Anda akan belajar 27 SENJATA BOP untuk kenal pasti apa yang orang suka dan tak suka di Facebook. Jika dah tahu, maka MUDAH lah nak menjual. 

Kelas Basic Copywriting (BC)

Perrrgghh. Copywriting adalah antara  ILMU WAJIB yang geng online bisnes perlu belajar perlu mahir perlu terror.

Apa itu COPYWRITING? Copywriting adalah ayat menjual atau ayat iklan bisnes. 

Belajar dan fahamkan asas utama copywriting iaitu Customer Avatar, Headline, USP, FAB, CTA

Kelas Storytelling Untuk Orang Bisnes (STOB)

Sekiranya anda founder atau orang bisnes yang ingin melebarkan empayar bisnes dan memulakan personal branding, anda wajib hadir kelas Storytelling Untuk Orang Bisnes (STOB). 

Belajar pelbagai TEKNIK PENULISAN khas untuk orang bisnes mengikut kesesuaian niche bisnes anda. 

Ini bukan cerita seram.

Anda ada FB. Anda menulis di FB peribadi sebab anda orang bisnes. Niatnya, anda mahu perkenalkan bisnes kepada rakan FB yang lain.

Namun. Anda tulis dan tulis setiap hari. Berusaha dengan gigih. Namun. Yang LIKE tu kurang. Yang membeli kadang-kadang.

Kenapa anda terus menerus buat sesuatu yang resultnya tetap sama? Tahun 2010 dapat 10 like. Tahun 2013 dapat 15 like. Tahun 2016 dapat 20 like.

Kenapa orang habis duit ribu riban renovate restoran? Sebab nak nampak cantik selesa nak pujuk lebih ramai orang datang?

Kenapa anda biarkan FB wall anda krik krik setakat 10-20 like?

Ini bukan cerita seram.
Ini cerita kejam.

Anda KEJAM sebab kurang berusaha tidak melabur untuk belajar bagaimana nak dapatkan lebih perhatian di media sosial. Ini bukan taktik ngada-ngada nak kejar glamer femes sampai ujuk riak tak sedar diri.

Ini namanya SELF-MARKETING. Sendiri promote bisnes di wall peribadi.

Usaha lah. Buat lah sesuatu. Untuk majukan bisnes sendiri. Sudah ramai anak murid saya yang berjaya. Good Luck !

9 Ogos 2016. Sesi FB LIVE sempena meraikan 20k FB Followers yang sudah mencapai 5k views.

 

Ehhhh rugilahhhh kalau malas tenguk FB Live ini sebab cikgu dah pecahkan 2 RAHSIA BOP dan STOB ni. 

Copyright 2014-2016 (c) June Mohd. Som. All Rights Reserved
Privacy Policy - Disclaimer - Terms of Service

Pernahkah Anda STUCK BLUR Tak Tahu Nak Tulis Ayat Menjual ?? KLIK SINI

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.